Alkaline fantastisch!

Hier ben ik weer om het Alkaline Dieet en het belang van het eten van Alkaline rijk voedsel aan te prijzen!

Om je heerlijk en sterk en gezond te voelen, en het te zijn, en daarnaast als bonus een mooie huid zonder vlekjes en puistjes te hebben, dag zeggen tegen cellulite op je benen en ook nog kilo's kwijtraken door een paar simpele veranderingen klinkt te mooi om waar te zijn! Maar toch is het zo, want zo belangrijk is het pH niveau van je voedsel en je lichaam voor je gezondheid!
pH?
Ik weet het, ik had er ook nog nooit van gehoord, maar na veel onderzoek en studie blijkt dus dat het pH niveau een maat is om de zuurheid of alkaline gehalte te meten en het gaat op een schaal van 0 tot 14, met een 7 als een neutrale stand. Boven 7 is het alkaline rijk en onder 7 is het zuur, en hoe verder lager het is van de neutrale stand 7, des te zuurder het is en des te minder zuurstof het bevat.
Daar tegenover staat dat hoe hoger het ten opzichte van 7 verwijderd is, des te meer basisch (alkaline) het is, wat betenkent des te beter voor je gezonde, prachtige lichaam!

Alkaline versus zuurheid
Hier is een korte overzicht waarom het zo belangrijk is om op het alkaline niveau van je lichaam te letten,
en voeding te kiezen wat je leven en lijf zooooo positief beinvloedt!
Acute of chronische ziektes vinden het heerlijk in een te zure omgeving, symptomen van een te zure lichaam zijn oa. artritis, depressie, vermoeidheid, hoofdpijnen en migraines, aften, constipatie, stijve spieren, maagpijn, prikkelbaarheid, slecht slapen, verkoudheid, ontstekingen en zelfs kanker.

Hoe komt je lichaam zo verzuurd?
Slechte voeding is het belangrijkste oorzaak, suiker, vlees, melk produkten, tarwe, prik limonade, energie drankjes, koffie, tabak, alcohol, conserveringsmiddelen - werkend allemaal verzurend.
Jet goede nieuws is is dat je je lichaam zelf kan beinvloeden en veranderen in een licht alkalisch omgeving, vol zuurstof en energie, waar slechte en nare dingen simpelweg niet kunnen bestaan en groeien!
En hoe kun je dit bereiken? Simpelweg door het elimineren van deze voedingsmiddelen en ze vervangen door zo veel mogelijk rauwe groente en fruit, dan verschuift je lichaam naar het licht alkalisch deel.
Stress is ook een verzurende factor waar we allemaal nu en dan, of permanent last van hebben, welk ook aangepakt moet worden.

Wat kun je verwachten van een rauwe, alkaline rijk levensstijl ?
Ik noem het maar geen dieet, want het is niet wat je voor even doet, het is een levensstijl welk je leven zal veranderen.
Hier is een lijst om je te overtuigen, iedereen zal het verschil zien en jij zal het voelen!

-mooie huid zonder plekjes, vlekjes
-bye bye cellulitis
-minder vaak verkouden
-beter slaap
-gezonde sterke organen
-energie, echte oer energie
-geen ontstekingen, zere gewrichten
-lager cholesterol en bloeddruk
-sneller genezing
-bloedsuiker die niet alle kanten op stuitert
-je perfecte gewicht vinden zonder dieten of calorieen tellen

Gezond zijn en stralen, dat is wat het opbrengst is van dit levensstijl!

weglaten en vervangen, en hoe beginnen?
wordt vervolgd!Schrijf je nu in en ontvang een welkomst mail van mij in je mail box met de 3 makkelijkste manieren om meteen meer groente toe te voegen aan je dagelijkse dieet! Stuur me een berichtje met je e-mail adres!


Je ontvangt een mailtje elke keer een nieuw bericht op de blog verschijnt.

Stay connected!

Je kunt me ook volgen en delen op Facebook, Tina's raw alkaline diet! https://www.facebook.com/tinas.rawalkalinediet

Hoop je daar ook te zien!

5 opmerkingen:

 1. leuke site Tina! keep it up!

  Ik zelf ben op aanraden van de dokter begonnen met het Alkaline Dieet omdat mijn hele hormoon huishouding van slag is. Op internet is er niet heel veel te vinden dus het is een beetje puzzelen. Helemaal goed doe ik het niet maar ik doe mijn best en voel me er beter bij!

  Groene sapjes zelf maken is nog net iets te veel voor me maar gelukkig ben ik een fruit, soep en salade liefhebber! Omdat ik zelf niet in Nederland woon en niet alle ingredienten kan vinden die in bepaalde recepten staan, maakt het wel lastiger waardoor ik soms in mijn oude patroon terugval (ook mede dankzij een nogal chaotische levensstijl). Een site als deze helpt me dan om me weer op het juiste pad te krijgen! Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Geke,

   wat leuk dat je mijn blog gevonden hebt, en dat je geinspireerd wordt!
   Ik ben zelf ook lang bezig geweest met zoeken en proberen, en ben sinds ik zelf ook zo eet een totaal ander mens, voel me sterk en gezond, energiek, en wil graag alles wat ik geleerd heb doorgeven!
   Elke kleine verandering is al goed, stap voor stap, één voor één, en je voelt je steeds beter. Dingen weglaten die niet goed voor je zijn, steeds wat toevoegen wat wel goed voor je is!

   Ik probeer zo vaak mogelijk recepten en inspiraties op de blog te zetten, genoeg ideeen!

   Bedankt voor je mailtje!

   Tina

   Verwijderen
 2. beste,
  wij hebben een water ionisatie machine aangeschaft via www.alkalisch-water.nl en zijn tot op heden nog zeer tevreden over de resultaten, ook in combinatie met uw voedingsite hopen we ons nog beter te gaan voelen. ga zo door, gelukkig komen er steeds meer sites over gezonder alkalisch voedsel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Jans,
   alkalisch water is een heel handig en makkelijk manier om je lichaam in balans te krijgen en te houden, natuurlijk in combinatie met alkalisch eten! :-)
   Ben erg blij dat mijn site je aanspreekt,alkaline rijke voeding is geweldig goed voor je lichaam en ook nog super lekker!
   Tina

   Verwijderen
 3. Hoi Tina,

  Allereerst, leuke en interessante site! Enige tijd geleden heb ik mijn manier van eten rigoureus omgegooid. Ik maakte de stap naar enkel biologisch voedsel en vlees en zuivel maakt niet langer deel uit van mijn dieet. Nou loop ik tegen het probleem aan dat ook graan onder verzurende levensmiddelen valt. Dit maakt het bijzonder lastig om als man zijnde en krachtsporter aan mijn caloriebehoefte te komen zonder dat ik gewicht verlies. Gedurende de dag kan ik het niet redden met sap/smoothies, fruit en groente.

  Op het moment eet ik nog steeds iedere ochtend havermoutpap totdat ik een goed alternatief heb gevonden. Helaas blijkt uit de pH strips dat mijn lichaam (ondanks het stoppen met vlees en zuivel en het enkel biologisch eten) nog steeds behoorlijk verzuurd is. Ik gebruik ook pH druppels van Alkalife.

  Is havermout werkelijk zo verzurend dat ik het beter uit mijn dieet kan schrappen? Weet jij misschien een goed en enigszins praktisch alternatief?

  Groeten,
  Maarten

  BeantwoordenVerwijderen