Maar HOE motiveren wij ons familie, onze kinderen en vrienden die het allemaal zien en weten, maar er ( nog ) niet klaar voor zijn?
Ik wil dat zij ook het beste krijgen en zijn wat ze kunnen zijn, en ik ben degene die het voor elkaar gaat krijgen! Lief, rustig, overtuigend, één voor één en dag voor dag!
En hoe overtuig je je familie , vrienden en kinderen het beste?
Met lekker eten en veel liefde!
Ik hoef mezelf niet meer te overtuigen waarom ik zo eet, ik weet waarom en voel waarom. Ik hoef alleen te bedenken WAT ik zal eten, en hoe het nog beter kan.
Om ze te forceren werkt niet, dan krijg je alleen weerstand, en je doet er twee keer zo lang over uiteindelijk. Het enige wat je kan doen is het aanbieden van heerlijk, gezond, alkalisch en zo veel mogelijk rauw voedsel. Het moet er altijd binnen handbereik zijn.
Ik heb gemerkt dat mijn kids s'ochtends vroeg bijvoorbeeld, om 7 uur, altijd om een biscuitje of zoiets vroegen. Nu, met al dat heerlijke zomerfruit heb ik s'ochtends bakje aardbeien, watermeloen of van die gekke platte perziken ( weet even niet meer hoe ze heten, maar ze zijn heerlijk ) klaarliggen, en ja hoor, dan smullen ze dat op wanneer ze lekker aan het wakker worden zijn op de bank. Yessssss!
Daarnaast zijn de jongens ook flink aan de rauwe groente, wortels, sla, komkommers en paprika's.
Dus, ik zal ervoor zorgen dat er gezonde opties zijn.
Ik ben ook bezig met het alkaliseren van gerechten die ze lekker vinden, zoals cake, broodjes, ijs, koekjes, cruesli, en vandaag was het de beurt aan croissants!
Oké, het is 95% alkalisch, maar 1000% beter dan het origineel, dus goed genoeg voor ze om het te proberen. Het enige wat ik voorlopig niet kan vervangen is de gist, maar goed, de rest GOED! En het huis rook heerlijk, ze smaakten super en ze waren zo op!
Voor degene die wil afvallen, het zijn nog steeds calorieën, het is ook niet voor elke dag, gewoon lekker genieten, en mijn kindjes en man hebben veel gezonde energie nodig.
Het recept, je kunt ze zoet of zout maken, deze waren zoet, maar heb al een bestelling voor de zoute versie liggen.
Ingrediënten voor de SPELT KIFLI'S,
500 gr spelt meel, ik heb meel en volkoren gebruikt, half/half
250 ml amandel melk of rijstmelk, lauw, kan iets meer of minder zijn,moet een mooie brooddeeg worden
75gr kokosolie, of 1/2 kop
voor de zoete versie 1/4 kop kokosbloesem suiker
of palmsuiker, in ieder geval een suiker die je
bloedspiegel niet omver gooit, dus met een laag
GI waarde
voor de zoute versie 1 tl kokosbloesem suiker
snufje zout
en voor de zoute versie, iets meer zout, 1/2 tl., naar smaak
zakje droge gist
Alles samen kneden tot er een mooie deegbal ontstaat, een uurtje laten rusten, met de deegroller
uitrollen tot een cirkel van ong. 30 cm verdelen en met een mes in 12 stukken snijden, deze oprollen tot kleine "croissantjes". Nog even een half uurtje laten rusten tot de oven warm wordt, op 180C, en ze in zo'n 25 minuten afbakken. Ze zijn super lekker, ook als zondagse brunch!
Klaar om de oven in te gaan! |
Je kunt me ook volgen en delen op Facebook, Tina's raw alkaline diet! https://www.facebook.com/tinas.rawalkalinediet
Geen opmerkingen:
Een reactie posten