woensdag 6 juni 2012

High Raw diet, daar gaan we!

Het is toch eindelijk zover, mijn man, Jeroen,  gaat ook met mij mee eten!!! High Raw & Alkaline!Hij voelt zich de laatste tijd niet top, moe, GROTE werkdruk, overwerken, geen tijd en fut om te sporten, te veel vergaderingen met te veel kopjes koffie. Tijd voor een verandering!!!
Het is natuurlijk heel anders om je eigen man te coachen met gezond eten, aan de ene kant is het makkelijker, hij is hier, en kan bij elke maaltijd ook zijn mening geven of uiten hoe het gaat.
Hij dacht het eigenlijk al, ik word vast een onderwerp op je blog!
Dat klopt, ik ga zijn ontwikkeling hier bijhouden, met zij  toestemming natuurlijk, up close and personal coaching, wat ook de bedoeling is met mijn cliënten.
Het bijhouden van zijn eetpatroon, de gevoelens die erbij horen, eten is zoooooo'n emotioneel geladen onderwerp, gewicht, ook weer zoiets. In ieder geval is hij een perfecte test case voor mij, en ik ben nu al zo blij dat hij er aan begint, eindelijk, want ik weet hoe goed hij zich binnen een paar weken kan gaan voelen, en dat gun ik hem zo graag!!
Hij ziet het bij mij, hij ziet alle sapjes en smoothies, salades, en de energie die ik heb, maar toch moet hij zelf de stap zetten om er aan te willen beginnen, daarna komt mijn hulp, advies en aanmoediging.

Op dit moment ben ik mijn plannen aan het uitwerken hoe ik het ga aanpakken, maaltijden aan het plannen die  rauw of  80/20 rauw zijn, alkaline rijk, een verhouding van 80/20 is hier ook perfect mar 60/40 is ook prima. Het is beter om 60 % alkaline rijk te eten met 40% zuur, dan helemaal niet! Het moet vooral lekker zijn en je energie en voldoening geven. Je begint ergens en elke keer een stapje verder, iets nieuws erbij en iets ouds weglaten.


En wat is lekkerder en makkelijker dan iets heerlijks en gezonds toevoegen, Jeroen en de kids, vooral mijn zoetekauw was hier helemaaaaal blij mee.
Mama, mag ik nog één, het is toch gezond?! En dat is dus ook echt het geval, vol met amandelen, havermout, goede vetten en GOEDE
suikers, en een paar Superfoods als geheime ingrediënten!


Rauwe Chocolade Koekjes,
heeeeeerlijk!

Ingrediënten zijn,

1 kop amandel meel, ( gemalen amandelen in een koffiemolen )
1/2 kop havermout meel ( zelfde )
1/4 kop kokosolie
3 El kokosbloesem suiker!!!!!!!
geweldig!
3 El rauwe cacao poeder
1 El mesquite poeder
2 El rauwe gebroken cacao noten, optioneel, voegt een crunch en extra anti-oxidanten toe
extra amandel snippers om het in te rollen
Alle ingrediënten mengen tot een samenhangend  smeuig geheel, de cacao noten toevoegen, evt. een lepeltje water wanneer het te stevig is,  in bakpapier een rol van maken en in de koelkast laten opstijven. Je kunt er plakjes van snijden, maar ook balletjes of repen van maken, ik vond zelf de plakjes het snelst en makkelijkst!

Oh ja, zei ik het al? Ze smaken heerlijk!!!!
EN door het gebruik van kokosbloesem suiker is er géén invloed op ons bloedsuiker, kokosolie wordt meteen door je lichaam als energie gebruikt en niet opgeslagen als reserve, DUBBEL win!Ik neem ze mee voor vóór of na het sporten, energie, eiwitten en krachtige Superfoods!
Hoop dat je ze ook probeert!

Schrijf je nu in en ontvang een welkomst mail van mij in je mail box met de 3 makkelijkste manieren om meteen meer groente toe te voegen aan je dagelijkse dieet! Stuur me een berichtje met je e-mail adres!
Je ontvangt een mailtje elke keer een nieuw bericht op de blog verschijnt.

Stay connected!

Je kunt me ook volgen en delen op Facebook, Tina's raw alkaline diet! https://www.facebook.com/tinas.rawalkalinediet
                                                                                                                                                

4 opmerkingen:

 1. Hi Tina,
  Bij de chocolade koekjes op de foto zit er in de bak met ingredienten een witte vloeibare substantie. Dat begrijp ik niet? Je schrijft dat er kokosolie inzit, toch niet kokoscreme? Kokosolie is doorzichtig als het vloeibaar is, kokoscreme is wel wit.
  Groet, Xandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Xandra,
  er zit inderdaad kokosnoot olie in,hetzelfde als in de Superfood shop. Het is ook wit, ik had het niet gesmolten, alleen was het vrij warm buiten toen ik de foto ging maken en is het door de zon iets vloeibaar geworden. Het smelt in ieder geval heel snel, wanneer het helemaal vloeibaar is, is het doorzichtig, het is hier een beetje tussen in.
  Heerlijke koekjes trouwens!
  Groetjes, Tina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Tina,

  Ik heb bij de toko guala djawa/kokosbloemsuiker in vaste vorm gekocht. Je kan er stukjes vanaf snijden om te gebruiken. Is dat hetzelfde als de kokosbloemsuiker die jij verkoopt in de webshop?

  Koekjes zijn heerlijk!

  Groetjes Sabina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi ik vond geen veld om mijn email achter te laten dus maar even zo; Lotty@online.nl

  BeantwoordenVerwijderen