Raw Food - Rauw VoedselWaarom rauw?

Met rauw voedsel wordt vanzelfsprekend rauw groente, fruit, noten, spruiten, en alles wat niet boven de 46C ( ongeveer ) verhit is.
De meeste fhytonutrienten, vitamines worden vernietigd of beschadigd wanneer ze worden verhit boven de 46-50C, over de precies graad is men niet helemaal eens, in ieder geval onder de 50C.
Fhytonutrienten geven groente en fruit hun kleur en smaak, en er zijn duizenden soorten, ze beschermen planten tegen ziektes en doen dat ook voor jou mits je ze rauw eet en niet vernietigd tijdens het koken!
Er zijn een heleboel soorten,maar hier een paar belangrijke,

beta-carotene, in oranje groente en fruit, lekkere wortels, paprika en zoete aardappels, en in groene
                       bladggroente, beta-carotene wordt door je lichaam in vitamine A verandert.
lycopeen, bijvoorbeeld in tomaten, rode grapefruit en watermeloen, stuk voor stuk ook alkaline rijk!

resveratrol, in witte, blauwe en paarse voedsel, zoals knoflook, blauwe bessen en druiven

quercetin, in appels en uien

luteine, in rode, oranje en gele groente en fruit


Het is eigenlijk heel simpel,   alles wat gekookt wordt, verliest zijn voedingsstoffen helemaal of voor een groot deel, het is eigenlijk alsof je lege voedsel eet. Verse, rauwe biologische groente en fruit eten zal de vitamines en micronutrienten in je lijf verhogen, en je voelt het verschil meteen! En ziet het verschil ook, je huid gaat stralen, je ogen zijn helder, je haren glanzend om maar een paar dingen te noemen!
Rauw, rauw, rauw!

Enzymen zijn ons levenskracht, ze helpen je voedsel te verteren, een enzyme rijke dieet verhoogt je vitaliteit en vertraagt het ouder worden. Zelfs bij gewichtsverlies of  bij het beschermen van je lichaam tegen toxines spelen ze een belangrijke rol.
Enzymen zijn zeer warmte gevoelig en vernietigd boven 46C, je lichaam moet meer werk doen dan eigenlijk de bedoeling is voor het verteren van voedsel, wat veroudering in de hand werkt. Je verhoogt je energie meteen wanneer je overstapt op een rauw dieet, en ik zelf hou het op een deels rauw dieet, high raw, sommige dingen eet ik gekookt of gebakken, zoals brood en crackers, en peulvruchten, maar wat ik 90% rauw eet zijn groente en fruit, rauwe amandelmelk, rauwe muesli, zelfgemaakte dressing voor mijn salades.

wordt vervolgd!

Schrijf je nu in en ontvang een welkomst mail van mij in je mail box met de 3 makkelijkste manieren om meteen meer groente toe te voegen aan je dagelijkse dieet! Stuur me een berichtje met je e-mail adres!


Je ontvangt een mailtje elke keer een nieuw bericht op de blog verschijnt.

Stay connected!

Je kunt me ook volgen en delen op Facebook, Tina's raw alkaline diet! https://www.facebook.com/tinas.rawalkalinediet

Hoop je daar ook te zien!Geen opmerkingen:

Een reactie posten