zondag 24 juni 2012

Lekker naar de boer!


Prachtig mooi weer voor een bezoekje naar een mooie en heel oude bio boerderij bij ons in de buurt, namelijk Bio Boerderij Hoeve Doelwyck, in Zuidzijde ( Nieuw-Beijerland ),
ook bekend als Bio Aan Huis.nl, biologische 
bezorgdienst en webwinkel.

Het is open weekend bij heel veel boerderijen  en het is heel erg leuk om te zien hoe je groente en fruit wordt verbouwd en waar het vandaan komt.
Ik was erg  verheugd dat bij ons een bio boerderij in de buurt was waar we konden gaan kijken, en ook omdat ik altijd op zoek ben naar verse seizoens-groente en -fruit, en ook alternatieven voor de bio supermarkt, wat meestal bij de meeste mensen niet naast de deur is.
Dit is natuurlijk een geweldige oplossing om je groente en fruit aan de deur bezorgd te krijgen, via een groenteabonnement of geshopt in de webwinkel, aangevuld door bio brood en producten voor de voorraadkast. 

Alles op een eerlijke en duurzame wijze geteeld, respect voor de natuur.

We hadden een rondleiding achter op een trekker, door de akkers, uitleg over het telen van groente zoals wortels en aardappels, wat de jongens ook erg leuk vonden.
Het is erg interessant om te zien hoeveel werk en zorg nodig is om een oogst voor elkaar te krijgen, en hoe innovatief je moet zijn om dit allemaal zonder bestrijdingsmiddelen ed. voor elkaar te krijgen.

Het is fijn om dit te zien, want hierdoor begrijp je ook de prijzen beter die je voor dergelijke producten betaalt.


Een leuke ervaring, aardige mensen, veel geleerd, een echte aanrader!Er is ook een prachtige moestuin, een soort droom moestuin wat ik zelf ook ZO graag zou willen hebben, venkel, tuinbonen, rode bieten, sla,
geweldig om zelf zo je groente en fruit te kunnen telen!

tuinbonen

venkel knollen

rode bieten 

Heerlijk uitgewaaid, een boel  inspiratie en een tas vol heerlijke groente, mooie kroppen sla, paprika's, tomaten, op naar huis met toch een beetje een knorrende maag!

Ik heb opeens erg zin in een heerlijke, rustieke Havermout Brood, zonder gist ( erg zuur makend voor je lichaam ). Iets met een heerlijke, knapperige korst, snel klaar, SIMPEL en heerlijk bij een soep, zoals de Zomerse Soep of bij een grote bak salade!

  
Geweldig lekker, ben DOL op versgebakken brood, eet het niet elke dag, maar kan wel erg van genieten!

Havermout Brood, kan glutenvrij

Ingrediènten die je nodig hebt voor een klein broodje, je kan ze makkelijk verdubbelen,

3 koppen havermout meel, havermout in de keukenmachine fijnmalen
1 kop boekweitmeel, het zelfde
1/4 kop sesaamzaadjes
1 tl bak soda
1/4 tl zeezout, naar smaak
2 koppen amandel melk, kan ook zelf gemaakt, makkelijk

Alle ingredienten mengen, ik heb er een soort ovale broodje van gebakken, op 180C, in ongeveer 45 minuten.Het is een stevigere brood dan een gist brood, maar het heeft een heerlijke knapperige korst en een smeuìge binnenkant. Simpel, heerlijk en snel! Ook lekker voor een regenachtige zondagse brunch!

Fijne zondag allemaal!

soortgelijke berichten


Je kunt me  volgen en delen op Facebook, Tina's raw alkaline diet
 https://www.facebook.com/tinas.rawalkalinediet

2 opmerkingen:

  1. leuk, kan het ook met puur havermeel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kan zeker! Ik merk wel vaak dat een combinatie van verschillende soorten meel een betere resultaat geeft. Je kan denken aan kikkererwtenmeel, amandelmeel of quinoa meel. Succes, Tina

      Verwijderen