Kids!

Kids,
dat is een hele hoofdstuk op zich!Ben ik eindelijk zo'n beetje uit over mijn eigen dieet, na maanden leren, zoeken, proberen en proeven, dan denk ik, ja, mijn kinderen en man kunnen natuurlijk ook niet zomaar doorgaan met wat ze gewend zijn om te eten.
Ik kan natuurlijk ook niet meteen in eens veranderen wat ze gewend zijn, dus ben ik nu bezig om hun eetpatroon één voor één aan te pakken , en langzaam de veranderingen door te voeren. Kijk, zoals een volwassene die opeens inziet waarom, die kan het in eens veranderen, maar kinderen, vooral wanneer ze nog klein zijn, maakt het niet zoveel uit.

Het probleem is nu ik er zoveel van af weet, zelf zo eet en mezelf zo goed voel, sterk en energiek ben! En vooral dat ik weet hoeveel schade je eigenlijk aanricht met suiker, cola, witte meel en eigenlijk alles wat wit is, al het gefabriceerde, geraffineerde spul, zeg maar zowat de hele supermarkt, kan ik niet zomaar op dezelfde manier doorgaan.
Gelukkig mochten mijn kinderen nooit zoveel snoep en koek, ze krijgen nooit prik of cola, maar er is genoeg wat nog beter kan!
Zelfs mijn man moet ik nog zien te overtuigen, hij ziet dat het werkt, alleen om zijn koffie en boterham met hagelslag in te ruilen voor een groen ochtend sapje heeft nog veel meer overtuiging nodig.

Dus, wat er nu gaat gebeuren is dat ik een soort zo onopvallend mogelijk plan ga maken om etenswaren één voor één te gaan vervangen door steeds gezondere varianten van zichzelf! Waar ik mee begin is het feitelijk bekijken wat er eigenlijk precies door mijn jongens gegeten wordt, en waar ik kan beginnen.

Ik weet, dat ze van volkoren spelt pasta houden, en van zilvervliesrijst, van  rauwe groente, dus op veel gebieden zal het redelijk makkelijk gaan, op andere plekken, en dan heb ik het over de "snoep afdeling", zal het even wennen zijn, en ook compromissen maken van beide kanten. Eerst maar vervangen door volkoren, dan door alkaline rijke voedingsmiddelen, stap voor stap, baby steps!


Trots op de zelfgemaakte salade!

En hier komt nu nog een  recept van  een heerlijke wortel taart, elke keer een hit, mijn jongens eten het graag ook voor het ontbijt, gezond en volgepakt met goede granen, vitamines, vezels en goede natuurlijke suikers, en het smaakt ook nog heerlijk en smeuig!

Het is een makkelijk en snel recept, wat je nodig hebt is het volgende,

2 koppen geraspte wortels, beetje aangedrukt
sap van 1 grote sinasappel
2 tl. vanille extract
1/4 kop olijfolie ( mild ) of  kokosolie
1/2 kop appelmoes zonder suiker
1/2 kop ahornsiroop
1/4 kop oerzoet /sucanat , het oervorm van suiker, zonder bewerkingen
1 en 1/2 kop spelt meel, volkoren ( geen tarwe, verzuurt het lichaam, spelt is daaraan tegen maar licht verzurend )
1 kop spelt bloem3/4 kop gehakte amandelen, voegt  goede vetten en eiwitten toe, en het heeft ook een alkaliserend effect op het lichaam 
2 tl. bak soda
1 tl. kaneel

oven voorverwarmen op 180C

wortels, sinasappelsap, vanille, olijfolie, appelmoes en ahornsiroop bij elkaar mengen

meel, bak soda, kaneel en noten samen voegen

droge ingredienten bij de natte voegen, niet te veel roeren, en in een beboterde bakvorm van ongeveer 25 x 25 cm bakken, ongeveer 45 á 55 minuten, tot een prikker droog uit het midden van de koek komt,
even in de vorm laten koelen en dan op een rekje volledig laten afkoelen,
in een luchtdichte doos, ik heb het zelf altijd onder zo'n glazen koepel liggen, blijft lekker zacht.

Mijn kinderen, net als alle kinderen, denk ik, eten graag zoetigheid en gebakken muffins en koeken, en als ik ingredienten kan vervangen door betere, ben ik een stapje dichterbij en kunnen ze rustig genieten, en krijgen ondertussen allemaal voedingsstoffen, gezonde vetten, eiwitten en vezels binnen!
&
Dadels en Amandel Muffins

Kifli's en Kids

         
                       Cruesli


Schrijf je nu in en ontvang een welkomst mail van mij in je mail box met de 3 makkelijkste manieren om meteen meer groente toe te voegen aan je dagelijkse dieet! Stuur me een berichtje met je e-mail adres!


Je ontvangt een mailtje elke keer een nieuw bericht op de blog verschijnt.

Stay connected!

Je kunt me ook volgen  op Facebook, Tina's raw alkaline diet! https://www.facebook.com/tinas.rawalkalinediet

Hoop je daar ook te zien!


4 opmerkingen:

 1. Hi Tina,

  Ik heb een vraag; wat is het verschil tussen spelt meel en spelt bloem?

  Dankjewel!

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Frankie,
  op de verpakkingen wat ik koop is spelt meel volkoren en spelt bloem niet,dus gewoon wit.
  Ik gebruik ze allebei, liever de volkoren natuurlijk, maar ook vaak gemengd. Sommige dingen smaken lekkerder van wit meel, zoals de kifli's en de muffins juist van volkoren!
  Groetjes, Tina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah, dat klinkt logisch! In de natuurwinkel waar ik het haal is het gewoon Spelt meel (wit) en Spelt meel volkoren voor de bruinere versie..
  Dus dan gaat het goed :)

  Dankjewel! En Dankjewel voor je blog en de lekkere recepten die je steeds post!

  groetjes

  Frankie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Frankie!

  Graag gedaan! Ben zelf ook zeer gemotiveerd om kindjes ook aan gezond en lekker eten te krijgen! :-) Het is ZO belangrijk waar ze van opgroeien voor nu en voor later, maar het moet ook heerlijk zijn, ha ha!
  Bedankt voor het lezen!
  Tina

  BeantwoordenVerwijderen