dinsdag 4 december 2012

Kokos makronenKokosmakronen en mijn droogoven!


Kokosmakroontjes zijn zo lekker, altijd al gevonden! Ik heb al verschillende variaties geprobeerd, rauw, allemaal heerlijk maar het is toch anders wanneer het droger en krokanter is.
En toen kwam mijn droogoven! YEAH!
Dit was mijn eerste test, makroontjes, boerenkool chips ( knapperig! ), gedroogde persimmon en bananen, cruesli en lijnzaad groente crackers!
Een droogoven vind ik zelf echt een luxe, lang op gewacht, het is een hele investering maar hoort ook heel lang mee te gaan en gebruikt te kunnen worden. Een droogoven geeft een extra dimensie aan je Rauw dieet! Het is in de winter helemaal heerlijk, het geeft een diepte aan je voeding. Een knapperige cracker, heerlijke cruesli, pepernoten en makroontjes, warme soep, gemarineerde tomaten en paddestoelen……………en toch allemaal rauw.
Belangrijk is dat je eten niet boven de 40C graden wordt verhit, waardoor het wel uitdroogt en knapperig wordt, en toch zijn rauwe kwaliteiten behoudt.
Laat het “bakken”beginnen! En wat ook heerlijk is, is dat  het huis ZO lekker ruikt, vooral wanneer ik appels en bananen met kaneel droog! Er gaat een hele wereld voor je open!
En nu de makroontjes!
Ik had net amandelmelk gemaakt, dus had pulp over die ik hierin ook heb gebruikt.
1/2 kop amandelpulp
1/2 kop amandel meel ( gemalen amandelen )
1 kop geraspte kokos
1/4 kop agave siroop
1/4 kop kokosolie, gesmolten
citroensap, vanille poeder of cacao poeder
Alle ingrediënten mengen en met een bolle lepel of een kleine ijs schep de makroontjes vormen. In de droogoven voor 1 uur op 130F / 55C, eerste uur mag de temperatuur iets hoger, de voedsel wordt nog niet warm van binnen, het gaat eerst zweten, wat het afkoelt, dus komt het nooit boven de 40C uit. Na een uur verlagen naar 105F/ 40C en verder uitdrogen, ongeveer 12 á 14 uur. Ik doe meestal een avond en een nacht, dan is ales s’ochtends klaar!
Ik denk dat het ook wel in een gewone oven kan, op een lage temperatuur, maar heb het nog niet geprobeerd. Volgende keer andere recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten