dinsdag 29 november 2011

Krokante Muesli Repen

Heerlijke krokante Muesli Repen, ben er eigenlijk een beetje verslaafd aan, en vooral aan het gemak om ze overal mee naar toe te kunnen nemen en overal te kunnen eten.
Ze geven je gezonde energie, zonder alle verzurende ingredienten, zoals suikers en bepaalde soorten noten. Doe er een paar in je lunchbox, en je hebt wat heerlijks bij je, wat je zonder schuldgevoel kunt eten voor gezonde energie!

Krokante Muesli Repen


ingredienten

2 en 1/2 kop ouderwets havermout of spelt vlokken, of half/half
1 kop geraspte kokosnoot
1/2 kop geschaafde amandelen
1/2 kop rauwe zonnebloempitten
1/3 kop rauwe pompoenpitten
1/4 kop rauwe sesamzaadjes
1/4 kop lijnzaad

1/2 kop rijststroop
1/3 kop melasse
1/3 kop oerzoet sucanat
1/4 kop boter zonder geharde vetten,  het liefst cocosolie

1 kop gedroogde vruchten ( appels, abrikozen, goji bessen, rozijnen )

het is echt heel simpel, vooral wanneer je het vaker maakt, hen je het zo klaar,

verwarm de oven voor op 200C

Ik meng de droge ingredienten ( havermout/spelt vlokken, kokosnoot, lijnzaad, sesamzaad,amandelen enzonnebloempitten en pompoenpitten ) op de bakplaat bekleed met bakpapier door elkaar, meestal met de hand,
en bak het zo'n tien minuten in de oven, het mag een beetje een kleurtje krijgen, maar niet te bruin worden. Je ruikt ook meestal wanneer het klaar is, een heerlijke kokosgeur verspreidt zich in de keuken.
Terwijl het aan het bakken is doe ik de rijststroop, melasse, sucanat en boterin een pannetje en laat het even paar minuutjes samen koken op een laag vuurtje.
Zodra mijn muesli mix klaar is, pak ik het uir de oven en meng het in een schaal met de gedroogde vruchten, en giet er de stroopmengsel overheen, goed mengen met een lepel,
en overgieten in een met bakpapier beklede vierkante bakvorm. Goed aandrukken, het makkelijkst is om een laag bakpapier op de bovenkant te leggen en met de achterkant van de lepel goed aan te drukken. Laten afkoelen, en in vierkante of rechthoekige stukken snijden met een scherpe mes. Ik bewaar ze meestal in de koelkast in een luchtdichte bak, met laagjes bakpapier er tussen, heerlijk voor een gezonde snack en makkelijk mee in de tas voor onderweg!

Schrijf je nu in en ontvang een welkomst mail van mij in je mail box met de 3 makkelijkste manieren om meteen meer groente toe te voegen aan je dagelijkse dieet! Stuur me een berichtje met je e-mail adres!


Je ontvangt een mailtje elke keer een nieuw bericht op de blog verschijnt.

Stay connected!

Je kunt me ook volgen en delen op Facebook, Tina's raw alkaline diet! https://www.facebook.com/tinas.rawalkalinediet

Hoop je daar ook te zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten