zondag 16 september 2012

Alkalisch voeding & Courgette Hummus


Het belang van een Alkalisch omgeving in je lichaam is iets waar ik toch weer over ga schrijven! 
Het is gek, maar wanneer je beseft, echt beseft hoe belangrijk en machtig het is wat we eigenlijk in de hand hebben kun je daar alleen maar SUPER enthousiast van worden!               
                                                               

Volgens vele jaren van onderzoek blijkt dat het genezen en herstellen van ziektes en aandoeningen, van zeer ernstig tot irritant, alleen kan gebeuren in een iets alkalisch milieu in je lichaam. Ons bloed moet op een niveau van rond 7,3 zitten. Wanneer je PH niveau niet klopt kunnen er ziektes ontstaan en groeien, hebben je cellen niet genoeg zuurstof om gezond te blijven. 

En dit allemaal kan beïnvloed worden door je voeding, door wat je eet en drinkt elke dag. Het gaat er om, om 80% van de tijd een een alkaline rijke dieet te nuttigen en de overige 20% te vullen met natuurlijk zo gezond mogelijke keuzes. Naast ons voeding heeft ons leven hier ook een belangrijk invloed op. Stress, drukte, ongerustheid, angst en kwaadheid hebben ook allemaal een verzurend effect op ons.
Wanneer je aan het herstellen bent van een ziekte of je je gewoon beter wilt voelen is dit van groot belang!
Het mooie aan dit allemaal is dat het niet moeilijk is, dat het allemaal in je eigen hand ligt en dat je zelf hier de macht over hebt! 

Mijn lijst met alkalische voedingsmiddelen kun je hier vinden!

Wanneer je uitgaat van deze Voedselpiramide voor 80% van je dagelijkse dieet, is precies wat de bedoeling is!

Grote hoeveelheden groene bladgroente en groene sapjes als basis!
Alle andere groente in alle kleuren, fruit, kokos en avocado's, heerlijk!
Gekiemde zaden en noten, rauwe noten en zaden, verse kruiden en superfoods en een klein beetje zeewier om het af te maken.

En die 20%?
Die vul ik op met havermout, muffins, crackers,quinoa, bonen en linzen, energie repen, rauwe muesli met amandelmelk.


En hoe krijgen we dit voor elkaar? 
Niet rekenen en tellen. Wanneer je naar die lijst kijkt is het eigenlijk heel duidelijk wat wel of niet zo goed voor je is. Bij elke maaltijd veel rauwe groente de basis laten zijn, veel groene sapjes om je dag mee te beginnen, heerlijke smoothies toevoegen aan je dagelijkse dieet. 

Een lekker idee voor lunch zijn deze Wraps met Courgette Hummus, Bloemkool rijst en komkommer.

Het is rauw, alkalisch, vol chlorofyl,vitamines en voedingsstoffen, makkelijk te maken en smaakt heerlijk.
Een hummus is een geweldig gerecht, kan ook als dip of een dikke dressing genuttigd worden.Ingrediënten voor de Courgette Hummus zijn,

  • 2 middelgrote courgettes, fijn geraspt
  • 1/4 kop olijfolie
  • 1/4 kop citroensap
  • 1/2 kop sesamzaad, 4 uur geweekt en schoongespoeld
  • 1/4 kop tahini
  • 1/4 kop peterselie, fijngesneden
  • 1 El kurkuma, ben laatste tijd gek op kurkuma, geweldig goed voor je!  (kan ook met paprika poeder en gemalen komijn ipv. kurkuma )
  • zeezout naar smaak
  • knoflook optioneel
Alle ingrediënten in een keukenmachine mengen tot de gewenste gladheid. Ik heb het iets grover gelaten, het kan ook super glad, net wat je lekker vindt.
De bloemkool rijst was over van de vorige dag, deze was van rauwe bloemkool roosjes, fijngehakt, met zout, appel cider azijn, koriander, olijfolie, citroensap en een  beetje kokosbloesem suiker.

Wraps zijn heerlijke dingen, wat kun je hier nog meer bij in doen? Wat altijd lekker is zijn wat spinazie blaadjes, groene olijven, plakjes paprika en lekker plakken bio tomaat! Hmmmmm..........heerlijk!

Nog een lekkere dag gewenst aan allemaal!
kijk ook bijSchrijf je nu in en ontvang een welkomst mail van mij in je mail box met de 3 makkelijkste manieren om meteen meer groente toe te voegen aan je dagelijkse dieet! 

Stuur me een berichtje met je e-mail adres!

Je ontvangt een mailtje elke keer een nieuw bericht op de blog verschijnt.

Stay connected!

Je kunt me ook volgen en delen op Facebook, Tina's raw alkaline diet! https://www.facebook.com/tinas.rawalkalinedietGeen opmerkingen:

Een reactie posten