donderdag 1 november 2012

Rauw Alkalisch in de winter en warme drankjes


Herfst, het wordt snel donker, heerlijk knapperig kou!
Ik krijg vaak de vraag hoe het gaat in de winter met een hoog rauw alkalisch dieet!?
Hoog Rauw, beetje gekookt

In de zomer is het makkelijk om grote verse salades en heerlijk ijzige smoothies naar binnen te werken.
Maar in de winter verlang je soms naar maaltijden die je ook van binnen warmte geven.
Omdat ik me aan een hoog rauw of  helemaal rauw levensstijl hou, is er voor mij altijd plaats voor een beetje warmte en  gekookt voedsel.
Balans is als altijd belangrijk, niet elke maaltijd gekookt, genoeg groen erbij, smoothies en sapjes niet vergeten.
Ik hou me ook in de winter aan minstens  80% rauw en alkalisch deel, 20% kan gekookt zijn, 20% van 2000 calorieën is toch al gauw 400 calorie die je kan vullen met bv. een bordje groentesoep en een gezonde havermout muffin, uiteraard gemaakt van alkalisch verantwoorde ingrediënten!

groene salade van verschillende soorten sla, broccoli
en geroerbakte pompoen met ui, kruiden en kikkererwten

Ik ga zelf graag voor combinaties van rauw en een beetje gekookt, zoals in mijn Gegrilde Pompoen Salade.
Grote verse groene salade met heerlijk gegrilde uien en pompoenen, heerlijk! Die paar stukjes gebakken pompoen geeft een een grote voldoening en een extra dimensie aan een gewone salade. Lekker gekookte, iets afgekoelde quinoa door je rauwe groente maakt een geweldige warme salade of bv.een bonensoep met een grote salade.
De gekookte deel is een klein deel van je maaltijd  maar het geeft net wat je nodig hebt!

Rauw verwarmd

Je kunt rauw voedsel ook verwarmen, soepen zachtjes, onder voortdurend roeren, tot je vinger er in kan blijven, of in de droogoven voor een uurtje zodat je eten licht warm wordt van binnen. Het is ook een perfecte tijd voor een droogoven, het geeft een extra dimensie aan je voeding.
Binnenkort hier meer over met info en recepten!

Kruiden

Het gebruik van bepaalde kruiden geeft ook een warm gevoel in je lichaam, kruiden zoals kaneel, gember, komijn, kurkuma, curry poeder en cayenne peper. Gebruik ze in je soep, in je salade dressing en zelfs in je smoothies!

Warme drankjes

En wat te doen in plaats van een warme kop koffie of cappuccino? Deels is het de caffeïne en deels is het gevoel van gezelligheid en warmte die je mist.


Een heerlijk chocodrankje, gemaakt van een kop amandelmelk, iets verwarmd, 3 tl cacao poeder of carob poeder, 1 tl. mesquite poeder, 2 of 3 dadels, ahornsiroop of honing naar keuze, 1/4 tl vanille poeder, evt. een banaan voor een dikkere chocomel. In de blender of met een staafmixer schuimig kloppen. Het is altijd lekker om het in een voorverwarmde kopje te gieten voor een heerlijk warm gevoel in je handen!


Dit is een makkelijke versie van de bovenste, in plaats van amandelmelk is het ook lekker om cashew= of amandelpasta te gebruiken. Onder in een kopje 1 El amandel- of cashewpasta, mesquite poeder, 1 El cacao of carob poeder en vanillepoeder mengen en opgieten met iets warm water, niet kokend! Goed roeren!
Eventueel zoetmaker toevoegen.

Dit is een verassend, romig, voedend en heerlijk combinatie op basis van groene thee of kruidenthee. Warme thee in de blender of met een staafmixer mengen met een banaan, 1 dessertlepel kokosolie, 1/4 kop hennepzaden, vanille poeder, mesquite poeder, samen met cacao of carb maakt het een heerlijk caramelachtig combinatie en  2 El carob of cacao poeder. Ook weer serveren in een verwarmd mok of beker! Geweldig lekker om weer warm te worden na een wandeling :-)Enjoy samen met en rauwe koekje of een heerlijk gebakken havermout muffin!

Fijne dag nog!

Workshops

Mijn Workshop "De Zoete Verleiding" vindt plaats in november en december, heerlijk en rauw voor de Feestdagen!

Tijdens deze workshop ga ik je laten zien en proeven hoe heerlijk en gemakkelijk gezonde, rauwe en alkalisch verantwoorde zoetigheid te maken is!


                        Kijk voor data en reserveringen op mijn website, tinasrawalkalinediet.com


&
de Workshop  Alkalisch Rauw KickStart vindt ook plaats in november en december!Tijdens deze workshop zal ik je informeren, motiveren en inspireren over mijn Rauw Alkalisch Dieet. Mijn doel is om je te laten zien hoe het allemaal kan en werkt, aangepast op je eigen leven en wensen, hoe geweldig je je zult voelen en eruit zult zien! 
Hoe je een stralende gezondheid verkrijgt op en makkelijke en toegankelijke wijze.
Kijk voor data en reserveringen op mijn website, tinasrawalkalinediet.com


Met nog meer informatie, inspiratie, recepten, coaching en workshops!Kom naar mijn pagina  - Tina Redder -  LIKE het 

&

DEEL de aankondiging van de workshops op Facebook met je vrienden en maak kans op een geweldig Superfoods Starterspakket in samenwerking met Mattisson Healthcare ter waarde van 42,50 Euro!!!!!!    YEAH!!!                                                 Stay connected!

Je kunt me ook volgen op Facebook, Tina's raw alkaline diet! https://www.facebook.com/tinas.rawalkalinediet


Geen opmerkingen:

Een reactie posten