donderdag 29 maart 2012

Je bent wat je eet, letterlijk!

Je bent wat je eet, letterlijk!

Ik ben nog met mijn vervolgstudie voedingsdeskundige bezig, en tussen alle moeilijke en interessante onderwerpen door, kwam ik iets tegen wat ik toch meteen met je wou delen, namelijk, dat je letterlijk echt bent wat je eet!
Ik weet het, ik had het ook al vaak gehoord, en dan denk je , ja dat zal ook wel zo zijn, maar dat het letterlijk zo is doet je beseffen, dat je toch echt tien keer moet nadenken wat je in je mond stopt om jezelf te voeden, en wat je je familie en kinderen voorschotelt.

We zij opgebouwd uit meer dan 3 biljoen cellen, elk cel vormt een geheel op zich, met zijn eigen zelfstandige werking. Elk cel in je lichaam heeft een bepaalde levensduur, van 3 á 4 dagen tot 120 dagen, en steeds hebben we nieuwe cellen nodig die ons lichaam voor ons maakt om de oude te vervangen.
En wat nu het punt is, dat de cellen waaruit je lichaam bestaat ontstaan en groeien letterlijk en rechtstreeks uit de opgeloste stoffen ( eten, dus of chips, cola, koekjes met nul voedingswaarde of, ja, je weet het al, groente, fruit, gezonde volkoren granen ) in het spijsverteringskanaal! Deze stoffen worden in de cel ontleed en ten dele opgenomen voor cel opbouw en ook als reserves opgeslagen. Dat zijn de cellen waaruit we bestaan, die ons beschermen tegen virussen, die gezond en sterk zijn, in een alkaline rijke omgeving, waar geen plaats is voor narigheid, want narigheid houdt van een zure milieu om te groeien!

Dus hier kunnen we zelf kiezen, in feite kun je bepalen hoe je lichaam van binnenuit opgebouwd is, en daaruit hoe gezond en krachtig je bent, hoeveel energie je bezit, hoe je huid en haren eruit zien. Dit is een fantastische feit, je bent baas over wat je tot je neemt als voedsel, hoe je je kinderen voedt, en daaruit ontstaat een prachtige gezonde lijf, stralend en energiek!


Laten we gezonde, prachtige, sterke cellen bouwen en ons lichaam helpen, en niet te belasten door ons tekort te doen aan vitamines en enzymen, ons lichaam te verzuren, en al het goede wat in een alkaline rijke levensstijl hoort tot ons nemen en genieten!


kijk ook bijSchrijf je nu in en ontvang een welkomst mail van mij in je mail box met de 3 makkelijkste manieren om meteen meer groente toe te voegen aan je dagelijkse dieet! Stuur me een berichtje met je e-mail adres!

Je ontvangt een mailtje elke keer een nieuw bericht op de blog verschijnt.

Stay connected!

Je kunt me ook volgen en delen op Facebook, Tina's raw alkaline diet! https://www.facebook.com/tinas.rawalkalinediet

Hoop je daar ook te zien!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten