woensdag 11 april 2012

Lunchtijd!

Lunchtijd,

wat zal ik eten voor lunch, niet de gewone boterham, iets wat de alkaline niveau van je lijf omhoog haalt, heerlijk smaakt, en makkelijk en snel te maken is?
Het probleem met het gewone lunch is dat het vooral bestaat uit ingredienten die je lichaam verzuren, tarwe in brood, boter, kaas, vleeswaren, zoet beleg, beker melk of karnemelk, fruitsalade, het leek allemaal gezond. Stuk voor stuk verzuren ze je lichaam, en dat is juist waar alles wat je niet in je lijf wilt hebben, ontstekingen, schimmels, eczeem ,arthritis, chronisch vermoeidheid, slechte immuunsysteem ....., leven, groeien en verspreiden. In een alkaline omgeving kunnen ze niet bestaan.
Je kunt je lichaam helpen door simpelweg een alkaline dieet te volgen, groente, verse bio sapjes en smoothies, tarwe gras sap, bepaalde granen, noten, en allemaal heerlijke rauwe plantaardige voeding tot je te nemen, en je lijf zal vol energie en stralende kracht zijn.
Maak jezelf sterk en stralend gezond!
.


En nu, een simpele lunch om mee te beginnen, de crackers zijn iets meer werk, maar ik maak ze voor een paar dagen. Ze zijn snel gebakken, en zo in elkaar gekneed. Voor deze heb ik alle soorten meel gebruikt, een combinatie van granen die vol zitten met goede voedingstoffen, en je PH niveau niet overhoop gooien. Ik hou zelf een glutenvrij eetpatroon aan, en daar zijn deze ook voor geschikt.
oven voorverwarmen op 200C


1 kop havermout meel ( gluten vrij )
1/2 kop quinoa meel
1/2 kop boekweit meel
1/4 kop cocos olie of olijfolie
1/4 kop rauwe sesamzaadjes
1/4 kop water, niet te plakkerig of te droog
zeezout naar smaak

alle ingredienten mengen, paar eetlepels water toevoegen, net zoveel dat het een deegbal vormt, niet te droog of te plakkerig,
Wat ik zelf altijd doe, en het makkelijkst voor me werkt is een stuk bakpapier afscheuren en daarop het deeg uitrollen, als het nodig is met een beetje meel bestuiven, tot een dikte van ong. 0,5cm , het is meer hoe je het zelf prefereert. Dan schuif je het geheel op je bakplaat, ik snij met een pizza snijder rechthoeken, kan ook vierkanten of driehoeken, net waar je zin in hebt!
Na zo'n kwartiertje/twintig minuten zijn ze klaar, ze moeten niet bruin zijn, gewoon droog en knapperig. Ze smaken heerlijk, bij een salade, bij soep, gewoon met notenpasta of hummus.
Ik bewaar ze in een luchtdichte doos, maar heel lang gaan ze meestal niet mee, te lekker!Heerlijke Lente salade met sambal dressing

Wat altijd heerlijk smaakt voor lunch is een gezonde salade vol verse rauwe groene ingredienten, knapperig en vers, perfecte manier om je lichaam een flinke dosis alkaline rijke lekkers te geven. Het is belangrijk om verse, rauwe ingredienten te gebruiken, vol met enzymen, mineralen, vitamines, zuurstof, levende pure kracht voor je lichaam.Deze simpele salade bestaat uit;
2 handen vol gemengde sla bladeren, liefst bio
1/2 rode paprika, in dunne reepjes
1/2 avocado, in smalle reepjes
2 eetlepels hemp zaadjes

voor de dressing;
1 eetlepel olie
1 eetlepel citroensap
theelepeltje sambal of stukje hete pepertje
theelepeltje agave siroop
zeezout naar smaak

salade door elkaar husselen, besprenkelen met de dressing, en genieten,
heerlijk met de 4 granen crackers met hummus,
( recept voor hummus volgt )
enjoy!
Schrijf je nu in en ontvang een welkomst mail van mij in je mail box met de 3 makkelijkste manieren om meteen meer groente toe te voegen aan je dagelijkse dieet! Stuur me een berichtje met je e-mail adres!


Je ontvangt een mailtje elke keer een nieuw bericht op de blog verschijnt.

Stay connected!

Je kunt me ook volgen en delen op Facebook, Tina's raw alkaline diet! https://www.facebook.com/tinas.rawalkalinediet

Hoop je daar ook te zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten