zondag 12 augustus 2012

Rauwe Bosbessen Chia Taartjes

Gelukkig is het nog steeds volop zomer en dat betekent dat al het heerlijke zomerfruit nog steeds volop verkrijgbaar is!
En naast het gewoon zo opeten, YUM, in smoothies, salades en ijsjes te gebruiken zijn ze ook prachtig en heerlijk om in rauwe desserts en taarten te verwerken, zoals in deze 
rauwe Bosbessen Chia Taartjes.Bosbessen bezitten super krachtige antioxidanten, werken ontstekingsremmend en ze stimuleren je lichaam om zichzelf te helen en bacteriën te elimineren. En dat allemaal in zo'n klein krachtbommetje!
En het mooie aan deze taartjes is dat je het als ontbijt, snack of dessert kan eten! :-)
Daar word ik blij van, zoiets heerlijks en gezonds voor het ontbijt, of zomaar!
                               

                               


Het is wel belangrijk om ze zoveel mogelijk biologisch te kopen, vooral omdat insecten ze ook heerlijk vinden en ze daarom vaak bespoten zijn en door hun formaat moeilijk te reinigen.

 Alle ingrediënten zitten vol nutriënten en voedingsstoffen, zoals ook de bodem van de taartjes die gemaakt zijn van rauwe bio amandelen die vol zitten met alkaline rijke mineralen zoals magnesium, calcium, ijzer en fosfor. Ze bezitten ook vezels en vitamine E.
Al deze nutriënten beschermen je tegen allerlei ziektes en narigheden. Door amandelen eerst te weken, zo'n 8 uur in de koelkast, verhoog je hun voedingswaarde doordat je ze weer tot "leven wekt", en je lichaam daardoor ook de voedingsstoffen makkelijker kan opnemen. Je kunt deze taartjes ook zonder weken maken, vooral wanneer je niet een krachtig genoeg keukenmachine hebt om ze fijn te krijgen. Ik maal ze meestal met mijn koffiemolentje die werkelijk alles maalt!


De ingrediënten voor deze heerlijke Rauwe Bosbessen Taartjes zijn,

voor de bodem,

1 kop amandelen, evt. geweekt
1 kop dadels, half uurtje geweekt in lauw water
beetje week water van de dadels voor de juiste consistentie van de bodem

voor de vulling,

1 kop bosbessen
2 tl agave siroop, naar smaak
1 El goji bessen,optioneel
1 El water
2 tl chia zaden, geweldige Superfood, maakt deze vulling bomvol anti-oxidanten;

Rijk aan omega 3-6-9 vetzuren, anti-oxidanten, mineralen, eiwitten en voedingsvezels
3 X meer ijzer dan spinazie
8 X meer omega 3 dan zalm
6 X meer calcium dan melk


Voor de bodem gaan alle ingrediënten in de keukenmachine tot er een samenhangend geheel ontstaat, niet te lang, anders wordt het een te plakkerige geheel. Mocht het te nat zijn geworden, kan er altijd een beetje gemalen amandelen bij.


Ik heb ze in kleine glaasjes gemaakt, een bolletje deeg erin, en met een lepel of het einde van een pollepel een ruimte creeëren voor de vulling. In de koelkast laten opstijven.

Het water, de chia zaden en eventueel de goji bessen even laten staan zodat het wat zachter wordt en begint dikker te worden.
Alle ingrediënten in de keukenmachine of met een staafmixer fijnmaken, en laten opstijven in de koelkast.
Je kan het koud, wat in de zomer lekker is, of op kamertemperatuur serveren.

De vormpjes vullen met deze heerlijke chia bessen jam, versieren met wat extra bosbessen en genieten!
Het is ook geweldig om aan vrienden of familie te serveren die niet rauw eten, om ze te laten genieten van de brede mogelijkheden van de rauwe keuken!

Fijne zomerse zondag allemaal en kijken naar de vallende sterren vanavond!


zie ook


Schrijf je nu in en ontvang een welkomst mail van mij in je mail box met de 3 makkelijkste manieren om meteen meer groente toe te voegen aan je dagelijkse dieet! Stuur me een berichtje met je e-mail adres!
Je ontvangt een mailtje elke keer een nieuw bericht op de blog verschijnt.

Stay connected!

Je kunt me ook volgen en delen op Facebook, Tina's raw alkaline diet! https://www.facebook.com/tinas.rawalkalinediet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten