donderdag 3 mei 2012

Daar gaan we! Stap 1

Hoe te beginnen?

Je kan natuurlijk meteen in één keer alles omgooien en je keuken kasten legen, en je overgeven aan het alkaline levensstijl, en dat is ook prima te doen, vooral wanneer je al voor een groot deel gezond eet. Toch is er een korte of iets langere aanloop periode wel aan te raden, afhankelijk van wat je gewoontes en eetpatroon is. Ik zie het om me heen, ook wanneer ik met mensen coach, hoe moeilijk het kan zijn om je vertrouwde kopje koffie of boterham met kaas, biefstukje op te geven en het gevoel hebben dat je een deel van je achter moet laten.
Wanneer je een sterke motivatie of overtuiging er achter hebt, is het natuurlijk makkelijker, daarom is het aanpak heel persoonlijk.
Maar naar gelang je situatie en motivatie is er altijd een verbetering en een stap vooruit te maken!
Hoe?

Stap 1

Wanner je een alkaline rijke en rauwe, veganistisch leven als doel ziet, is het een overgang van nu naar het gezonde, energieke leven die je voor ogen ziet, en de snelheid hangt af van je zelf.
Toevoegen, dat is stap één, elke dag iets extra's toevoegen, niet stressen over wat je allemaal niet meer mag eten, want als je dat meteen doet is de kans groot dat je er niet eens aan begint!
Rauwe, alkalische heerlijke ingredienten en maaltijden toevoegen en er van genieten, elke dag een verse salade eten, rauwe groente, en het allerbelangrijkste, groene sapjes, green juice, geloof me, het verandert je leven!
Het is het verste, puurste en het meest geconcentreerde vorm van enzymen, vitamines en nutrienten in het meest makkelijk opneembare vorm. Je kan met alle soorten smaken combineren, ik zelf hou vooral van selderij, komkommer , paksoi of iets donkergroens , zoals spinazie of boerenkool, peterselie, peertje of appeltje en een stukje gember.
Voor beginners is het het makkelijkst om één rauwe of deels rauwe alkaline rijke maaltijd per dag proberen te eten, en daarvoor is lunch het meest geschikt moment.
Geniet van een grote salade met een avocado er in, in een lunch box een heerlijke salade met gekookte granen zoals quinoa of boekweit, verse groente, citroensap en wat olijfolie erbij, volkoren granen brood, spelt brood of crackers zonder tarwe met hummus.
Er komen nog veel lunch gerechten langs! Gaat het goed, kun je nog een rauwe maaltijd toevoegen, iets makkelijks om mee te beginnen, alkaline rijke  fruit, appel,peer of groene druiven of een smoothie met groente en fruit.

Stap 2 komt binnenkort, nu eerst een lekkere salade die ik gisteren voor lunch had!

italiaanse courgette en paprika salade
met knoflook dressing
Ingredienten voor de salade,

1/2 geraspte courgette
1/3 rode, gele en groene paprika, geraspt
1 tomaat in hele kleine stukjes gesneden
1/2 avocado, in dunne reepjes
verse basilicum in dunne reepjes gescheurd of gesneden
zeezout naar smaakvoor de dressing,

één of twee teentjes knoflook, kan rauw, maar ik vind het gebakken in wat olijfolie veel lekkerder
1 El olijfolie 
1 El citroensap
1 tl agave siroop
klein stukje rode pepertje, optioneel

ik doe de dressing meestal in een leeg potje en dan schudden,

heeeeerlijk,
je kan er eventueel een cracker bij eten met hummus, genieten van een alkaline rijke rauwe maaltijd !
kijk ook bij


Schrijf je nu in en ontvang een welkomst mail van mij in je mail box met de 3 makkelijkste manieren om meteen meer groente toe te voegen aan je dagelijkse dieet! Stuur me een berichtje met je e-mail adres!Je ontvangt een mailtje elke keer een nieuw bericht op de blog verschijnt.

Stay connected!

Je kunt me ook volgen en delen op Facebook, Tina's raw alkaline diet! https://www.facebook.com/tinas.rawalkalinediet

Hoop je daar ook te zien!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten