maandag 7 mei 2012

Groen, groen, groen! en rauwe kokos-kakao balletjes

Dit is mijn aanwinst van vandaag bij de bio winkel!


Heerlijk ziet het er uit, ik word er helemaal blij van! Het is mijn favoriete kleur, groen, en het is de super top nummer één op de alkaline rijke lijst. En het is de chlorophyl in planten wat ze groen maakt, en het is chlorophyl
is een super krachtige bloed bouwer, het helpt je lichaam helen, chlorophyl vergroot de produktie van rode bloed cellen en het vergroot hun capaciteit om zuurstof te transporteren in door ons lichaam.
Chlorophyl versterkt ons immuunsysteem, ontstekingen bye bye, en hoe krijgen we dit voor elkaar?
Simpel, alles wat groen is, daar zit het in, dat is wat goed voor je is. Dat is wat je sterk en gezond maakt, dat is waaruit je gezonde, perfecte cellen bouwt!

Spinazie, boerenkool, paksoi, alle soorten sla, andijvie, asperges, groene paprika, broccoli, peterselie, tarwe gras in je sap, in je salade, in je smoothie, zomaar tussendoor omdat het lekker is en ZO goed voor je, rauw of een minuutje geblancheerd, anders verniel je al het goede.

Zo, dat was het groene afdeling, heb er een heerlijk smoothie van gemaakt, een salade voor vanavond, en eindelijk een sla gevonden die de jongens lekker vinden, lekker knapperige romaine sla blaadjes aten ze zo uit de hand bij de lunch! Ook een overwinning!

En nu een rauwe toetje,  heerlijke rauwe cocos-cacao balletjes, ik had zin in iets wat lekker en gezond en rauw is, makkelijk te maken, ze waren zo klaar en smaken heerlijk! Vol met amandelen en  zaden, vol met alkaliserende mineralen zoals magnesium, potassium, ijzer en phosphorus, ook vezels en vitamine E. Alle ingredienten zijn goed voor je, en ze zullen je PH niveau niet overhoop gooien, ik heb ze in een afsluitbare doos in de koelkast zodat het "veilig" is, maar blijf elke keer eentje pakken! rauwe Kokos-Kakao  balletjes

ingredienten,

1 en 1/2 kop havermout
4 El rauwe kakao poeder
1/4 kop sesam zaadjes
1/4 kop zonnebloem pitten, gemalen
1 kop geraspte gedroogde cocos

1 kop dadels, geweekt en ontpit
1/4 kop amandel melk
1/4 kop kokosnoot olie
1/4 kop amandel boter
2 tot 4 El agave siroop, naar smaak

droge ingredienten bij elkaar mengen, dadels in een keukenmachine tot fijn puree mengen, samen met de andere vloeibare ingredienten, mengen met de droge havermout mengsel en samen een deeg vormen waaruit je balletjes kan rollen, die je in geraspte cocos rolt,
mocht het te droog zijn, kan altijd een lepeltje amandel melk bij
Ze smaken heerlijk, neem ze ook mee naar de sportschool als energie voor na het trainen! En ze zien er ook nog mooi uit ;-)


Tot de volgende keer!
Schrijf je nu in en ontvang een welkomst mail van mij in je mail box met de 3 makkelijkste manieren om meteen meer groente toe te voegen aan je dagelijkse dieet! Stuur me een berichtje met je e-mail adres!


Je ontvangt een mailtje elke keer een nieuw bericht op de blog verschijnt.

Stay connected!

Je kunt me ook volgen en delen op Facebook, Tina's raw alkaline diet! https://www.facebook.com/tinas.rawalkalinediet

Hoop je daar ook te zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten